Diétás rakott karfiol

MME MME
2
60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.
  2. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
  3. A bulgurt tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  4. A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak.
  5. A rakott karfiol tetejét megkenjük joghurttal, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A végén 220 fokra emelve a hőmérsékletet még pár percig rápirítunk, hogy a sajt szép aranybarna legyen.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A DIÉTÁS RAKOTT KARFIOL

Megjegyzés

Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss