Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-csirkés rakott karfiol

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolrózsákat sós vízben negyed óráig főzzük. Közben olívaolajon megpirítjuk a csirkemellkockákat, sózzuk, borsozzuk, zozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, és megszórjuk egy kevés kakukkfűvel.
  2. Egy tepsit kivajazunk, majd az előfőzött és leszűrt karfiolt beleborítjuk, amire ráöntjük a sült csirkemellet. Egy kis tálban összekeverjük a tejszínt a maradék zúzott fokhagymával és egy kevés őrölt borssal, majd ezt ráöntjük a csirkés karfiolra.
  3. A karfiolok tetejére vajdarabokat vágunk, amiket  megszórunk reszelt sajttal, és előmelegített, 200 fokoss ütőben (sütési mód: alul-felül sütés) 30 percig sütjük. 

SAJTOS-TEJFÖLÖS RAKOTT KARFIOL>>> 

TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL>>> 

EGYSZERŰ CSŐBEN SÜLT SAJTOS KARFIOL>>> 

Ezek is érdekelhetnek