Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mozzarellás rakott karfiol

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-4 perc alatt előfőzzük. 
  2. A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a füstölt sajtot és a zsemlemorzsát. Megsózzuk, és elkeverjük.
  3. A sütőformát kiolajazzuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt, és kb. 2 ek főzőlevet és pár csepp citromlevet keverünk a tejfölös masszába.
  4. A karfiolrózsákat a tepsibe (vagy jénaiba) tesszük, és ráöntjük a masszát. A tetejére tesszük a mini mozzarellákat és a felszeletelt paradicsomot. 180 fokra előmelegített a sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton.

    Mennyei egytálételek >>> 

    Még több karfiolos recept >>> 

    Még több rakott karfiol >>> 

    Sajtos finomságok >>> 

Megjegyzés

Nem vagyunk vegetáriánusok, de olykor-olykor jól esik a hús nélküli étel is. Persze, aki szeretné, tehet mellé egy szelet csirkemellet vagy halat. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss