A mozzarellás rakott karfiolhoz a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-4 perc alatt előfőzzük.
A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a füstölt sajtot és a zsemlemorzsát. Megsózzuk, és elkeverjük.
A sütőformát kiolajazzuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt, és kb. 2 ek főzőlevet és pár csepp citromlevet keverünk a tejfölös masszába.
A karfiolrózsákat a tepsibe (vagy jénaiba) tesszük, és ráöntjük a masszát. A tetejére tesszük a mini mozzarellákat és a felszeletelt paradicsomot. 180 fokra előmelegített a sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton.
Egy jénai edénybe rétegezzük az összetevőket a következő sorrendben: karfiol, rizs, hús, karfiol, végül beborítjuk az egészet a tojásos tejföllel.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl megpirul a tetején.
Nem vagyunk vegetáriánusok, de olykor-olykor jól esik a hús nélküli étel is. Persze, aki szeretné, tehet mellé egy szelet csirkemellet vagy halat. - BiroSari