Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Az intenzív ízű, ropogós bacon nagyon sok fogásnak „jól áll”. Vannak bevált, klasszikus párosítások: túrós csúsza a szalonnából kisülő zsírral összemelegített tejföllel és persze a pörccel megszórva, a baconos rántotta, de hamburgerbe, szendvicsbe pakolva is isteni.
Videó
Ez a füstös, egyszerre édes, sós és savanyú ízű bacondzsem tökéletes feltétje lehet hamburgernek, szendvicseknek, kínálhatod sajtok mellé, de egy szelet friss kenyérrel is kitűnően működik. El is teheted üvegekbe, hűtőben hosszú ideig eláll. Megéri nagy adagot készíteni belőle, mert tuti, hogy gyorsan elfogy.
Ha eddig nem tartoztál a kelbimbó-kedvelők táborába, próbáld ki ezt a krémes-parmezános-baconös kelbimbóreceptet, és garantáltan megváltozik a véleményed!
Pár egyszerű, de izgalmas hozzávalóval a megszokott fasírtból pompás ünnepi baconkuglóf varázsolható az asztalra. Készítsd el te is karácsonyra!
A bacon sokoldalúan használható a konyhában: az egyszerű tésztáktól kezdve a húsokán át a zöldségkrémlevesekig rengeteg ételhez passzol. Sőt, húsimádók még csokival, desszertként is fogyaszthatják. Íme, a mi kedvenc baconös receptjeink!
Mindmegette
Sokan furcsállják, amikor egy ételben az édes és a sós keveredik, pedig már a nagyanyáink is tudták, hogy minden süteménybe kell egy csipet só, mivel az hozza ki igazán az ízeket!
Ez a mutatós húsrolád nem csak finom, hanem mutatós is! Ha már könyöködön jönnek ki a hetente visszatérő receptek a konyhádban, akkor ez a baconbe tekert, barackkal töltött csirkemell garantáltan felrázza az ízlelőbimbóid, ráadásul látványban és ízben is elvarázsol majd.
Néhány szelet bacon szuperül fel tudja dobni a tésztaételeket - legyen szó cukkinis, sajtos, csirkés vagy akár spenótos tésztáról. Ha van otthon egy csomaggal, a következő recepteket mindenképp érdemes kipróbálni! Nálatok melyik a kedvenc?
Vannak olyan ételek, amelyek láttán fintorgunk, mert elsőre szokatlannak tűnik, aztán mégis vesszük a bátorságot, hogy megkóstoljuk, és nem bánjuk meg! Szerintünk a következő kaja épp ilyen.
Ha van otthon csirke és bacon, akkor szinte már garantált a mennyei és tartalmas ebéd. Ez a kombó egy örök klasszikus, amit sajttal és zöldségekkel még tovább turbózhatunk. Mutatunk is hozzá néhány receptötletet!
Itt a spárgaszezon, mi pedig hoztunk neked egy nagyon egyszerű receptet, amit gyorsan elkészíthetsz. Szuper ebéd ráérős hétvégekre, de akár egy gyors vacsorának is tökéletes. Mutatjuk videón, hogyan készül!
A tökéletesre sült, ropogós bacon, egy jó burgerben - túlzás nélkül kijelenthetjük: maga a csoda! Milyen jó lenne, ha ezt az állagot mindössze pár másodperces mikrós melegítéssel elérhetnénk, nem igaz? Nos, van egy hely itt, Magyarországon, ahol valóra váltották a bacon-imádók álmát, és nem csak ízletes csíkozott és/vagy kockázott szalonnát gyártanak, hanem tökéletesre sült, ropogós vákumcsomagolt baconszeleteket is! A Gierlinger húsüzemben, Tamásiban jártunk.
Ha túllépnél a leveles tésztán, próbáld ki ezt a baconös-sajtos sörkenyér receptet! A tésztája néhány perc alatt összeállítható, keleszteni sem kell, és olyan finom, hogy aki csak megkóstolja, követeli a receptet. Videón mutatjuk, hogyan készül.
Kósa Kolos
Imádjuk a sült szalonnát, de csak akkor, ha jól van elkészítve. Hiába az évek és a rutin, előfordul, hogy nem lesz az igazi. Fanatikusok szerint a szalonnasütés művészet, és könnyű hibázni. Mutatjuk, mi az, amire nem szoktunk figyelni.
Felbontottál egy csomag bacont, de maradt egy kevés? Ne aggódj, a szalonnát hűtőszekrényben vagy fagyasztóban tárolhatod, így friss marad és bármikor újra felhasználhatod! De mégis meddig?