hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás-sajtos császármorzsa

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj (olvasztott)
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 30-40 dkg liszt
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • A sütéshez:
  • vaj
  • A spárgához:
  • 50 dkg spárga
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 db citrom (leve)
  • A tálaláshoz:
  • 8 dkg kecskesajt

Elkészítés

  1. Sűrű palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból. Vékonyan kivajazunk egy tapadásmentes serpenyőt, és több vastag palacsintát sütünk a masszából. Ha az egyik oldal megsült, megfordítjuk, és fakanállal apró darabokra vágjuk. Néha átkeverjük, hogy a kis tésztadarabok minden oldala kellően megpiruljon (ha szükséges, kevés vajat adhatunk még hozzá).
  2. Közben megtisztítjuk a spárgát. Sós vizet forralunk. Beledobjuk a vajat és a cukrot is. Ha fehér spárgát készítünk, akkor annak a főzőlevéhez citromot is adunk (a zöld spárgát kifehérítené). Roppanósra főzzük a spárgasípokat.
  3. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, és a ropogós, elmorzsolt kecskesajttal megszórt sajtos császármorzsával tálaljuk.

TEJSZÍNES-SPÁRGÁS FARFALLE>>> 

SPÁRGÁS-SAJTOS CSIRKEMELLSZELET>>> 

SPÁRGALEVES PIRÍTOTT BACONNEL>>> 

Megjegyzés

Vidék íze 2019. májusi szám. - MME

Ezek is érdekelhetnek