Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-mákos csiga

60 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 0,8 dl étolaj
  • 1 db tojás
  • kb. 1/2 dl tej
  • A töltelék:
  • 1,5 dl víz
  • 2 ek méz
  • 8 dkg cukor
  • 2 ek rumban ázott mazsola
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg aszalt szilva
  • tej (a kenéshez)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez a vízből, a mézből és a cukorból szirupot főzünk, hozzákeverjük a mazsolát és a citrom lereszelt héját, majd leforrázzuk vele a mákot. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és a tojást.
  3. A tésztát enyhén lisztes felületen kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, rákenjük a mákos tölteléket, és eloszlatjuk rajta az apróra vágott aszalt szilvát. A tésztát a hosszabbik oldala felől feltekerjük, és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk.
  4. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Miután megsültek, egy ecset segítségével megkenjük a tetejüket tejjel, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss