A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
A töltelékhez a vízből, a mézből és a cukorból szirupot főzünk, hozzákeverjük a mazsolát és a citrom lereszelt héját, majd leforrázzuk vele a mákot. Még langyosan hozzákeverjük a vajat és a tojást.
A tésztát enyhén lisztes felületen kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, rákenjük a mákos tölteléket, és eloszlatjuk rajta az apróra vágott aszalt szilvát. A tésztát a hosszabbik oldala felől feltekerjük, és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Miután megsültek, egy ecset segítségével megkenjük a tetejüket tejjel, és porcukorral megszórva kínáljuk.