Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Vidék Íze
Cikk
Vidék íze
A pandémia óta tudjuk, hogy bármit el tudunk otthon készíteni, még egy bonyolultnak tűnő péksüteményt is. Ráadásul ha van egy kis kézügyességed, tényleg nem okoz gondot még a császárzsömle megformázása sem. Mutatunk egy igazán klassz receptet!
MME
A tésztánál csak egyvalami jobb: a rakott tészta!
Az egyszerű alapanyagokból készült ételek cseppet sem unalmasak: tökéletes példa erre ez a különlegesen elkészített csirkemáj.
Ha valami gyors és egyszerű, mégis laktató fogást keresünk, a csirkemell rizibizivel kézenfekvő megoldás. Ezúttal serpenyőben, együtt készül a hús és a köret.
Húsvétkor a sonka mellett a sós falatok fogynak a legjobban, így bátran készíthetünk sokat, sokfélét. A klasszikus pogácsán kívül süthetünk különlegesebb ropogtatnivalókat is – ennek a sonkás-sajtos finomságnak például garantáltan nem tudnak majd ellenállni a vendégek.
Hagyomány, hogy húsvétkor mindenféle sós és édes finomsággal várjuk a vendégeket, amiből persze mi is csipegethetünk. Ez a pihe-puha tökmagos pogácsa senkinek sem fog csalódást okozni.
Sem a sonka, sem a tojás nem hiányozhat a húsvéti asztalról, és nem csak külön-külön tálalhatjuk őket.
A pörkölt az egyik legismertebb magyaros étel, amit többféleképpen is elkészíthetsz. A májjal és gombával felturbózott változatban biztosan nem fogsz csalódni: galuskával mennyei, tökéletes ebédre vagy vacsorára.
Hagyományos magyaros étel a csirkepörkölt, amit általában nokedlivel vagy tésztával fogyasztunk. Mi most egy-két extrával bolondítottuk meg a köretet.
Ha magyar konyha, akkor megkerülhetetlen a pörkölt, különösen a marhapörkölt. A fűszeres, paprikás lében illatozó omlós hússal soha nem lőhetünk mellé: tökéletes fogás nagyobb rendezvényeken, családi, baráti összejöveteleken, de egyszerű vasárnapi ebédként is megállja a helyét. Íme egy fantasztikus recept!
A frankfurti leves a nyolcvanas évek utált menzakajája volt, amit nem szerettünk, és valljuk be: joggal. Seszínű lében úszkált néhány káposztacsík, szörnyű ízű virslivel – emlékszel? Szerencsére ma már minden adott, hogy isteni finom, laktató levest készítsünk. Hoztunk is egy szuper receptet!
Sok vidéki családnál ezekben a hetekben szomorú véget ér a disznók sorsa, és ott bizony pompás fogások készülhetnek a friss húsból. De szerencsére nem kell ahhoz disznótor, hogy te is elkészíts néhány laktató fogást: elég egy jó hentes, ahol minden finom alapanyagot beszerezhetsz.
Egy jó lángos ismérve, hogy a tésztája könnyű, kívül ropogós, belül foszlós és kellően vastag. De vajon mi a tökéletes állag titka? Mi lehet a trükk?
Míg a Covid-járvány idején mindenki lelkesen sütötte otthon a kenyereket, mára picit alábbhagyott a lelkesedés. Ha úgy döntöttél, mégis kipróbálnád magad pékként, hoztunk egy fantasztikus receptet. Nem mondjuk azt, hogy gyorsan elkészül és roppant egyszerű, de a végeredmény minden munkát megér, azt garantáljuk!
A csilis babot, másnéven chili con carnét mi, magyarok is nagyon szeretjük - nem véletlenül: az alap nagyon hasolít a pörköltéhez, a bab szintén jó barátunk, a csili pedig megadja az pikáns bukét, ami szintén közel áll a szívünkhöz. Bármilyen meglepő, akkor is isteni, ha a képletből kivesszük a húst, és vegán módra készítjük el! Mutatjuk a receptet.