Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes rakott tészta, a hétvégi maradék sült hús megmentője

default user icon
MME
A tésztánál csak egyvalami jobb: a rakott tészta!

Ez a szuper krémes rakott tészta kitűnő maradékmentő ötlet. A hétvégéről megmaradt sült hús mellé zöldség és sok-sok sajt kerül, meg persze tejföl, hogy jó szószos legyen a végeredmény. Mutatjuk is a receptet. 

Krémes rakott tészta

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg maradék sült hús
  • 25 dkg pennetészta 
  • 3 dl tejföl 
  • 3 db tojás 
  • só 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 2 db kápia paprika 
  • 1 csokor újhagyma 
  • 20 dkg félkemény sajt 
  • 5 dkg vaj 

Elkészítése:

  1. A maradék sült húst kézzel kis darabokra tépkedjük. Bő, sós vízben kifőzzük a pennét.
  2. Egy nagy tálban kikeverjük a tejfölt a tojásokkal. Ízesítjük sóval és az átnyomott fokhagymával. Ha van maradék pecsenyeszaft, azt is nyugodtan belekeverhetjük.
  3. A paprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  4. Vastagon kivajazunk egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálban összeforgatjuk az összes előkészített alapanyagot: a kifőtt tésztát a sült hússal, az ízesített tojásos tejföllel, az összevágott zöldségekkel, valamint a lereszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk.
  5. Belesimítjuk a kivajazott tepsibe. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején, kb. 20 percig.

Tipp: Maradék sült hús helyett darált hússal is elkészíthetjük, gyors és egyszerű hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ezek is érdekelhetnek

Friss