Egy fazékban, egy teáskanál sóval, egy kávéskanál cukorral és fél kávéskanál szódabikarbónával vizet forralunk.
Beledobjuk a megtisztított, kétcentis darabokra vágott spárgát, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Meghámozzuk a vöröshagymát, félbevágjuk, majd felszeleteljük. Egy-két evőkanál zsiradékot forrósítunk egy akkora serpenyőben, amelyben majd a tészta is elfér, és üvegesre sütjük rajta a hagymát. Rádobjuk a feldarabolt angol zellert, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Beleszórjuk a meghámozott, vékony csíkokra vágott sárgarépát is, és együtt pároljuk, időnként megkeverve. Ha már majdnem kész, beleforgatjuk a leszűrt spárgát, ráöntjük a tejszínt, belekeverjük a parmezánt, és jól összeforrósítjuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.
Közben a csomagoláson írtak szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és beleöntjük a zöldséges mártásba, jól összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk. A kiszedett forró tésztára sajtot reszelünk.