15 kihagyhatatlan finomság padlizsánból

default user icon
MME
Bár a padlizsán egyik leggyakoribb elkészítési módja a padlizsánkrém, a jellegzetes püspöklila zöldségből sokféle fogás készíthető ezen kívül is. Rengetegféleképpen variálható. Feldobhatjuk vele a lecsót, grillezhetjük, tölthetjük, tésztákhoz vagy rakott ételekhez adhatjuk, de akár főzeléket és krémlevest is készíthetünk belőle.

Padlizsánból csodásan finom ételeket készíthetünk, ráadásul egyszerűen és viszonylag gyorsan. Számtalan módon felhasználható ez a pompás és egészséges zöldségféle. Készülhetnek belőle húsmentes fogások, de bármilyen hússal is harmonizál az íze. Nyáron grillezhetjük, és rakott vagy csőben sült ételeket is gyorsan összedobhatunk belőle. És akkor a mártogatósokat, krémeket nem is említettük még.

Jöjjön ezúttal 15 isteni finom padlizsános recept, amit vétek lenne kihagyni. Próbáljátok ki, készítsétek el mindet, válasszátok ki a kedvenceteket. Íme!

1. Egyszerű padlizsán lasagne >>>

2. Sült tarja zöldséggel töltött padlizsánnal >>>

3. Olasz rakott padlizsán >>>

4. Padlizsános lecsó paradicsomos túrógombóccal >>>

5. ROston sült csirkecomb joghurtos PADLIZSÁNsalátával >>>

6. PARADICSOMOS töltött padlizsán >>>

7. Thai pirított tészta sült padlizsánnal >>>

8. MEDITERRÁN pADLIZSÁNKRÉM >>>

9. PADLIZSÁNTEKERCS PARADICSOMOS RAGUVAL >>>

10. MUSZAKA (GÖRÖG RAKOTT PADLIZSÁN) >>> 

11. Grillezett padlizsántekercs >>>

12. RATATOUILLE, A FRANCIA LECSÓ >>>

13. Zöldséggel töltött padlizsánhajó >>>

14. Csirkehúsos TÖLTÖTT PADLIZSÁN >>>

15. TÖLTÖTT PADLIZSÁN (ÁJULT IMÁM PADLIZSÁNJA) >>>

Ezek is érdekelhetnek