Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett padlizsántekercs

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított padlizsánokat hosszában 8-8, kb. 1/2 cm vastag szeletre vágjuk, majd besózzuk és állni hagyjuk. Közben az ecetes paprikát lecsepegtetjük és a felét apróra kockázzuk. A villával szétnyomkodott feta sajtot összeforgatjuk a présen átnyomott fokhagymával és a felkockázott paprikával, majd megborsozzuk.
  2. A rozmaringot leöblítjük, lerázzuk és finomra vágjuk. Az olajat a rozmaringgal és 1 csipet őrölt borssal ízesítjük, majd a felét a maradék paprikával és némi sóval együtt pürésítjük.
  3. A besózott padlizsánt konyhai papírtörlővel leitatjuk, megkenjük a sajtkrémmel és feltekerjük. A maradék rozmaringos olajjal megkent tekercseket a tűzhelyen grillserpenyőben, kerti grillen alumíniumtálcában sütjük oldalanként 3-4 percig. A pürét külön kínáljuk hozzá.

15 ISTENI RECEPT FETA SAJTTAL - A GÖRÖG SALÁTÁN TÚL! >>> 

15 KIHAGYHATATLAN FINOMSÁG PADLIZSÁNBÓL >>> 

PARADICSOMOS-MOZZARELLÁS PADLIZSÁN >>> 

A tekercseket fogvájóval rögzítheted és fűszernövényekkel, pl. petrezselyemmel díszítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss