Paradicsomos raguval töltött padlizsán

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A töltött padlizsán elkészítéséhez a padlizsánokat hosszában félbevágjuk, majd késsel óvatosan, hogy ne sértsük meg a héját, mindkét irányba bevagdaljuk. Ezután megsózzuk, és egy ecset segítségével olívaolajjal bekenjük a bevagdalt felületüket.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsiben egymás mellé helyezzük őket héjukkal felfelé, bevagdalt húsukkal lefelé. Kb. 20 percig sütjük, amíg megpuhul a padlizsán húsa.
  3. Ezalatt kis olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott bacont, majd hozzáadjuk az aprított vöröshagymát. Ha üvegesre pirult, ráöntjük a szintén kockára vágott paradicsomot, és sózzuk. Közepes lángon pároljuk, hogy besűrűsödjön a mártás, amelyhez a főzés közben ízlés szerint 0,5-1 dl fehérbort adunk.
  4. Kivesszük a megpuhult padlizsánt a sütőből, megfordítjuk, és kis hűlés után óvatosan kikanalazzuk a padlizsán húsának nagy részét anélkül, hogy megsértenénk a héját. Amikor a mártás állagát kellően sűrűnek érezzük, hozzáadjuk a kimert padlizsánhúst. Majd újra ellenőrizzük a sósságát, valamint borsozzuk, és apróra vágott vagy szárított bazsalikomot adunk hozzá.
  5. A sűrű ragut visszatöltjük a padlizsánba, aztán megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, amíg halványbarnára pirul a teteje (kb. 15 perc). Tálaláskor megszórjuk bazsalikommal.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A TÖLTÖTT PADLIZSÁN

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss