Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán padlizsánkrém

30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megszurkáljuk és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk őket, és egy kevés sóval meghintjük.
  2. A paprikákat és a tetejükön keresztbe bemetszett paradicsomokat egy másik tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk. A zöldségeket 190 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük - a padlizsánnak picivel több idő kell. Hagyjuk őket kihűlni, majd eltávolítjuk a héjukat. A padlizsán húsából kinyomkodjuk a folyadékot is.
  3. Az így előkészített zöldségeket egy aprítógépbe tesszük, és leturmixoljuk. Egy nagyobb tálba átöntjük, és hozzákeverjük a nagyon finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet, ecetet, 2 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük, és hidegen aprított petrezselyemmel megszórva, pirítósra halmozva kínáljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss