hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi ajvár

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ez idő alatt a padlizsánt félbe vágjuk, mindkét felét négyzethálósan bevágjuk úgy, hogy a héját ne sértsük meg. Így később könnyebben tudjuk kiszedni a megsült padlizsánhúst.
  2. Egy kisebb fészket készítünk alufóliából, aztán beletesszük a fokhagymákat. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a padlizsánokat, a kápia paprikákat, és a fokhagyma fészket. Utóbbit felöntjük olívaolajjal annyira, hogy a gerezdeket épp ellepje. Ezután a padlizsánt, és a kápia paprikát is meglocsoljuk olajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A zöldségeket berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a paprika héja megfeketedik és a padlizsán is színt kap. Ez kb. 20-30 percet jelent.
  4. Sütés után a kihűlt paprikáról a héjat leszedjük, a padlizsán húsát kikanalazzuk, a fokhagymákat kinyomkodjuk a héjából. Mindent aprítógépbe helyezünk, aztán ráöntjük a tepsiben összegyűlt sült fűszeres levet, egy evőkanál olívaolajat és a citrom facsart levét. Ha szükségesnek érezzük, ízesíthetjük még sóval és borssal. Az egészet pürésítjük, majd az elkészült ajvár üvegbe, esetleg üvegekbe töltjük és felhasználásig így tároljuk.

Nézzétek meg videón is, hogyan készül a házi ajvár

Ezek is érdekelhetnek

Friss