Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csevap ajvárral

60 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

  1. Alaposan összedolgozzuk a darált húst a megtisztított, átnyomott fok- és a finomra vágott vöröshagymával, a pirospaprikával, az ásványvízzel, a sütőporral, a tojásfehérjével, valamint egy kevés sóval és durvára tört borssal. Lefedjük le a keveréket, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de még jobb egy éjszakára.
  2. A padlizsánt és a paprikákat a tepsibe tesszük, és a 220 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, és az egészet további 10 percig sütjük, majd kivesszük a paprikákat egy tálba tesszük és lefedjük. A padlizsánt és a fokhagymát óvatosan meghámozzuk, végül a paprikákról is lehúzzuk a héjukat, és kikaparjuk a magjaikat.Finomra vágjuk a sült zöldségeket, majd összekeverjük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével, valamint ízlés szerint sóval és borssal.
  3. A húsmasszából10 cm hosszú, 2 cm vastag rudakatformázunk, és a felforrósított olajban aranybarnára sütjük. A szobahőmérsékletű ajvárral tálaljuk.
Az étel az eredeti szerb recept szerint bárányhúst is tartalmaz. Aki szereti a különlegességeket, feltétlenül próbálja ki!

Ezek is érdekelhetnek

Friss