hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánkrém fokhagymásan

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A friss padlizsánt megmossuk, majd körbeszurkáljuk egy villával. Ha ezzel megvagyunk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 40-50 perc alatt puhára sütjük. Sütés közben nem árt, ha egyszer-kétszer megforgatjuk a padlizsánokat. Ha a bőre már barna és összehúzódik, az azt jelenti, hogy elkészült. 
  2. Miután kihűlt, hosszában kettévágjuk a padlizsánokat, aztán kikaparjuk egy tálba a belsejét. Botmixerrel pépesítjük, közben hozzákeverjük a tejfölt, az apróra vágott újhagymát, majd a a fokhagymát is belenyomjuk.
  3. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, aztán a mustárt és a citromlevet is hozzáadjuk. Ha ezekkel elkészültünk, simára keverjük az olívaolajjal, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nézzétek meg videón is, hogyan készül a fokhagymás padlizsánkrém

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss