Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánlasagne

MME MME
75 perc
4 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánokat mossuk meg, karikázzuk fel, sózzuk be, és szűrőbe téve pihentessük 15 percig. Ezután öblítsük le alaposan, és itassuk le a nedvességet. Egy serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olívaolajat, és adagonként süssük rajta a padlizsánszeletek mindkét oldalát 1-1 percig. Amikor elkészültek, szedjük konyhai papírtörlőre.
  2. A maradék olajat hevítsük fel a serpenyőben, és pároljuk üvegesre rajta a meghámozott, felaprított vöröshagymát. Ezután tegyük rá a meghámozott és felaprított fokhagymát, majd adjuk hozzá az aprított paradicsomot. Ízesítsük a megmosott oregánó és rozmaring lecsipkedett, majd felaprított leveleivel, valamint egy kevés sóval, és pár perc alatt főzzük össze.
  3. Vékonyan olajozzunk ki egy közepes méretű sütőtálat. Rakjuk ki egy sor padlizsánkarikával, majd kanalazzunk rá paradicsommártást. Rétegezzük a hozzávalókat addig, amíg el nem fogynak. Az utolsó réteg paradicsommártás legyen. Tépkedjük a tetejére a mozzarellát, majd toljuk a sütőtálat 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, majd tálaljuk aprított petrezselyemmel meghintve.

 

15 KIHAGYHATATLAN FINOMSÁG PADLIZSÁNBÓL >>> 

5 ÉRDEKESSÉG, AMIT NEM BIZTOS, HOGY TUDTÁL A PADLIZSÁNRÓL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss