Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Bár a padlizsán egyik leggyakoribb elkészítési módja a padlizsánkrém, a jellegzetes püspöklila zöldségből sokféle fogás készíthető ezen kívül is. Rengetegféleképpen variálható. Feldobhatjuk vele a lecsót, grillezhetjük, tölthetjük, tésztákhoz vagy rakott ételekhez adhatjuk, de akár főzeléket és krémlevest is készíthetünk belőle.
Ráhel
A nyár végi zöldségekből készített, tipikusan erdélyi krémnek rengeteg változata ismert - mi most a 10 legjobbat mutatjuk meg nektek!
Csirkecomb: kicsik nagyok kedvence, pláne nyáron, mikor az embernek nincs kedve órákat állni a konyhában. Gyorsan elkészül, rendkívül jól variálható és szinte bármilyen körettel isteni. Íme 9 csirkecombos recept, amiből tuti repetázni fogsz!
Videó
Curry, a megunhatatlan! Ha elkészíted ezt a padlizsánnal és sütőtökkel felturbózott verziót, biztos nem tudsz majd leállni!
Dömők József
Bánj bátran a fűszerekkel, és készíts isteni, házi pulykakebabot! Gyors vacsora vagy ebéd lehet a rohanós hétköznapokon, a könnyű, joghurtos padlizsánnal körítve pedig garantált az orientális ízélmény!
Gallicoop
Ha a padlizsánsalátán, a töltött padlizsánon és a padlizsánkrémen már túl vagy, de még mindig nem tudsz betelni a bizonyos törökparadicsommal, akkor javasoljuk, próbáld ki az alábbi receptet: olaszos ízvilágú, ropogós, szaftos, húsmentes étel, aminek egyetlen húsevő sem tud ellenállni!
Palma Pechy
A padlizsán bármennyi olajat képes magába szívni, ezért érdemes sütőben elkészíteni. A Nap Fitt Konyha ehhez mutat egy jól bevált tippet, amelyet ráadásul villámgyosan elkészíthetsz!
Biró Sára
DÖMÖTÖR VIOLA
PATAKY KRISZTINA
Ékes Andrea