hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános lecsó paradicsomos túrógombóccal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrógombóc elkészítéséhez a a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A fehérjét habosra verjük.
  2. A tojásssárgákat szintén jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a túrót. Picit sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpehely lisztet és a búzadarát. Elkeverjük, és lassan hozzákeverjük a felvert tojáshabot is. Ha kész, 20 percre félretesszük.
  3. A padlizsános lecsó elkészítéséhez közben feldaraboljuk a padlizsánt és a paprikákat – kb. 2-3 cm-es kockákra –, valamint a póréhagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk.
  4. Serpenyőben olívaolajat hevítünk és rátesszük a padlizsánt pirulni. A padlizsán gyorsan magába szívja az olajat, így utólag is teszünk még egy keveset hozzá.
  5. Pár perc múlva hozzátesszük az apróra vágott pórét, elkeverjük, majd hozzáadjuk a paprikát is. Közepes lángon kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a fokhagymát (ízlés szerint), majd fedő alatt puhítjuk.
  6. Amíg a padlizsános lecsó puhul, elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez egy teáskanál olívaolajon megfuttatjuk a sűrített paradicsomot és víz helyett egy kis Tóth Ferenc Kadarkát teszünk hozzá, az egészet elkeverjük. Picit főzzük, hogy az édes ízek előjöjjenek, és a paradicsomban lévő savanyú ízek ne maradjanak benne.
  7. Vizet forralunk a túrógombóc elkészítéséhez, amelyhez ízlés szerint sót és egy kevés olajat adunk.
  8. A lobogó vízbe egyszerre 4-5 gombócot teszünk és 2-3 perc alatt megfőzzük, kiszedjük őket. Ha a túrómassza állaga laza, és a gombóc szétesik, keverjünk még hozzá 1 ek. zabpehely lisztet.
  9. Ha elkészült a lecsó és a túrógombóc is, tálalhatjuk. A túrógombócok tetejére tegyünk a paradicsom mártásból ízlés szerint, és mellé a padlizsános lecsóból.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a padlizsános lecsó túrógombóccal:

Ezek is érdekelhetnek