Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános lecsó paradicsomos túrógombóccal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A fehérjét habosra verjük. A sárgáját is jól elkeverjük és beleforgatjuk a túrót, picit sózzuk. Hozzátesszük a lisztet, a zabpehely lisztet és a búzadarát. Elkeverjük, és lassan hozzákeverjük a felvert fehérjét is. Ha kész, 20 percre félretesszük.
  2. Feldaraboljuk a padlizsánt és a paprikákat – kb. 2-3 cm-es kockákra - , valamint a póréhagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk és rátesszük a padlizsánt pirulni. A padlizsán gyorsan magába szívja az olajat, így utólag is teszünk még egy keveset hozzá. Pár perc múlva hozzátesszük az apróra vágott pórét, elkeverjük, majd hozzáadjuk a paprikát is. Közepes lángon kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a fokhagymát (ízlés szerint), majd fedő alatt puhítjuk.
  3. Amíg a lecsó puhul, egy teáskanál olívaolajon megfuttatjuk a sűrített paradicsomot és víz helyett egy kis Tóth Ferenc Kadarkát teszünk hozzá, az egészet elkeverjük. Picit főzzük, hogy az édes ízek előjöjjenek és a paradicsomban lévő savanyú ízek ne maradjanak benne.
  4. Vizet forralunk a túrógombócnak, amibe ízlés szerint sót és egy kevés olajat teszünk. A lobogó vízbe egyszerre 4-5 gombócot teszünk és 2-3 perc alatt megfőzzük, kiszedjük őket. Ha a túrómassza állaga laza, és a gombóc szétesik, keverjünk még hozzá 1 ek. zabpehely lisztet.
  5. Ha kész, tálaljuk. A túrógombócok tetejére tegyünk a paradicsom mártásból ízlés szerint, és mellé a padlizsános lecsóból.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

 

CUKKINIS LECSÓ KECSKESAJTTAL>>> 

SHAKSHUKA CSÍPŐSEN (ARAB LECSÓ)>>> 

JOGHURTOS PADLIZSÁNKRÉM>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss