Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezonális kedvenceink: habkönnyű túrógombóc, ami jobb, mint a nagyié!

default user icon
MME
A szezonális kedvenceink sorozatban ezúttal egy igazi klasszikust, mindenki kedvencét, a túrógombócot prezentáljuk nektek: eláruljuk a habkönnyűség és a tökéletes pirított zsemlemorzsa titkát!

Az igazán jó túrógombóc lágy és könnyű. Ehhez két apró trükköt érdemes bevetni: a hozzáadott tojásfehérjét mindig verjük habbá, úgy adagoljuk a tésztához, valamint, mindig frissen készítsük, és gyorsan tálaljuk. Ha ugyanis áll, újramelegítjük, már nem lesz olyan rezgősen könnyű, mint frissen.

A túrógombóc alapja rendszerint az áttört tehéntúró, a gríz (búzadara), valamint a tojás. Az arányok nem mellékesek, és a készítés mikéntje sem.

Fontos, hogy a túrót minden esetben törjük át szitán vagy ritka szövésű szűrőn, mert így lesz egyenletes a masszánk. Az igazán könnyű túrógombóchoz a tojások felvert habját azt követően adjuk, hogy már pihentettük a grízzel és tojássárgájával eldolgozott tésztát.

A főzésnél arra érdemes ügyelni, hogy a közepe se maradjon nyers.

Megoszlanak a vélemények, hogy ki, mekkora túrógombócot szeret – ha gyorsan és sokat akarunk készíteni, legyenek aprók - nagyjából nagyobbacska dió méretűek - a fazékba kerülő gombócaink. Ha megfőttek, aranyló, pirított zsemlemorzsába hempergessük.

A klasszikus túrógombóc pontos receptjét itt találjátok,alább pedig egy videót arról, hogyan lesz tökéletes!

 
Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss