Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus túrógombóc

25 4.4/5
> 90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával áttörjük, majd összegyúrjuk a tojásokkal, a búzadarával és 1 csipet sóval. Ezután lefedve a hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy megdagadjon a búzadara.
  2. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a túrós masszából, majd sós vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük őket.
  3. A zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk az olajon, és beleforgatjuk a leszűrt gombócokat. A porcukorral megszórva és a tejföllel meglocsolva kínáljuk.

    Még több túrógombóc >>>

    Túrós receptek >>>

Megjegyzés

5 perc főzés elég neki, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. Ez a recept anya nagyon régi receptkönyvéből való, én ezt eszem, amióta élek. Nagyon szeretjük.

Jó tanács: Ha hagyjuk, hogy megdagadjon a búzadara, később nem fő szét a gombóc. - lightbluenight

Ezek is érdekelhetnek