Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus kuglóf

default user icon
MME
90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. 1/2 dl tejet meglangyosítunk, belekeverünk egy tk. cukrot, és hozzámorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, majd pár percre meleg helyre tesszük, hogy az élesztő felfusson.
  2. A robotgép táljába beletesszük a puha vajat, a tojássárgájákat, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot, majd a krémkeverő lapáttal kihabosítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és azzal is továbbkeverjük.
  4. Most lecseréljük a krémkeverő lapátot a dagasztókarra, és felváltva adagolva a tojásos-vajas keverékhez a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet és a tejet, 5-6 perc alatt hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Az utolsó fél percben hozzáadjuk a mazsolát is.
  5. A tojásfehérjéket tejfölsűrűségű habbá verjük, és ezt is óvatosan a tésztába keverjük.
  6. A kuglófformát vajjal kikenjük, megszórjuk liszttel és kirakosgatjuk hámozott mandulával.
  7. A tésztát az előkészített formába tesszük, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  8. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  9. Ha megkelt a tészta, a formát a rácsra tesszük, és kb. 1 óra alatt szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  10. Rácson hagyjuk a kuglófot kihűlni, tálra borítjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Nézd meg a klasszikus kuglóf elkészítését videón is

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss