Roston sült csirke padlizsánsalátával

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A roston sült csirke pácához az olívaolajat egy tálban összekeverjük az apróra vágott fokhagymával és csilivel. Fél citrom héját belereszeljük, és 1 evőkanálnyi citromlevet is facsarunk bele, majd hozzáadjuk a római köményt, a szerecsendiót, a frissen őrölt borsot. Fontos, hogy a pácot ne sózzuk! A combfiléket jól átforgatjuk a páccal, folpackkal lefedjük és pár órára a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a csirke pácolódik, elkészítjük a padlizsánt. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk és 1x1 centis kockákra vágjuk.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a padlizsánkockákat elterítjük rajta. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, és az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha megsült, félretesszük.
  4. A joghurtos öntethez a gerezd fokhagymát és fél citrom héját tálba reszeljük. A citrom levét is belefacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, a joghurtot belekeverjük. A petrezselymet és mentát összeaprítjuk, és a joghurtos öntethez keverjük.
  5. A csirkecombok sütéséhez egy tapadásmentes serpenyőt melegítünk (használhatunk tárcsa- vagy faszenes grillt is). A forró serpenyőbe helyezzük a bepácolt combfiléket. Sütés közben időnként megfordítva sózzuk és mindkét oldalukat kb. 8-10 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tányérra szedjük, és pár pecig állni hagyjuk.
  6. Amíg a csirke pihen, a joghurtos padlizsánsalátát tányérra halmozzuk, erre helyezzük a sült csirkecombokat. Friss zöldfűszerekkel és a csirke kisült szaftjával tálaljuk.

NÉZD MEG Videón, hogyan készül a roston sült csirkecomb joghurtos padlizsánsalátával

 

Megjegyzés

Németh Ádám csodásan finom receptjét érdemes elkészíteni a nyári grillezéskor. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss