Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus zserbó

105 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Először a tésztát állítjuk össze. Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat, belereszeljük a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül pedig a tejet. Összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk.
  2. A töltelékhez a darált diót összekeverjük a porcukorral. A lekvárokat jól átkeverjük. Kinyújtjuk a tészta harmadát, és beleterítjük a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe. Megkenjük a lekvár felével. Rászórjuk a diós keverék felét.
  3. Kinyújtjuk a második adag tésztát, ráterítjük a diós lekvárra. Erre rákenjük a maradék lekvárt, rászórjuk a maradék diót, és befedjük a harmadik, kinyújtott tésztával.
  4. Jó alaposan megszurkáljuk az összerakott nyers süteményt úgy, hogy mind a három tésztalapot átlyukasszuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül), és 45–55 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje világosbarna színű lesz. Hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.
  5. A mázhoz a margarinon kívül mindent egy lábasba teszünk. Folyamatos kevergetés közben főzzük a mázat kis lángon, míg fényes, sima masszát nem kapunk (ez körülbelül tíz perc).
  6. Ha kész a máz, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a margarint. Ha már teljesen beleolvadt a csokis masszába, akkor egyenletesen ráöntjük a hideg sütemény tetejére. Hagyjuk dermedni. Végül hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés

A hozzávalók egy 40 × 35 cm-es tepsihez értendők. - MME

Ezek is érdekelhetnek