Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus hólabda

60 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Ezután robotgéppel habosra keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatunk 3 ek forró vizet, és még 1-2 percig keverjük.

2.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd hozzászitáljuk a habosra vert cukros tojáshoz. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk vigyázva, nehogy összeessen a hab. Egy 37 x 33 cm-es gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk pár percig.

3.

A sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából.

4.

A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd félretesszük. A lisztet egy kevés tejjel simára és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a maradék tejet is. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tálba öntjük, és folyamatos keveréssel teljesen kihűtjük.

5.

A vajas-cukros keverékhez keverjük apránként a krémet, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. A kókuszreszeléket kiöntjük egy tálcára. Az egyik kiszúrt tésztakorongot megkentük 1 tk krémmel, majd ráhelyezünk egy másik tésztakorongot. Ezután óvatosan körbeforgatva szintén körbekenjük a krémmel. Végül a kókuszreszelékben meghengergetjük, majd tálcára helyezzük. A többi korongot is elkészítjük.

6.

A csokimázhoz a csokoládét egy tálba tördeljük, hozzáadjuk a vajat, majd gőzfürdő felett megolvasztjuk. Az elkészült sütemények tetejét bevonjuk a csokimázzal, majd hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

MÉG TÖBB ISTENI HÓLADBA RECEPT >>> 

Megjegyzés

Az elkészült hólabdát hagyjuk pár órán át állni, hogy a csokoládé a tetején teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss