Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus négerkocka

60 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg rétesliszt
  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 1 csomag sütőpor
  • sárgabaracklekvár (a tészta kenéséhez)
  • A habhoz:
  • 8 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek citrom leve
  • A mázhoz:
  • 4 ek porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg ráma margarin

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, és a tejet is hozzádolgozzuk. A sütőporral és a kakaóporral kevert lisztet apránként a tojásos-cukros masszához keverjük.
  2. A kakaós tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
  3. Amíg sül, elkészítjük a habot: vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá verjük.
  4. A megsült tésztára, még melegen rákenjük a lekvárt, majd erre a keményre vert tojásfehérje habot.
  5. Visszatesszük a süteményt a sütőbe, alacsony hőfokon egy kicsit még sütjük (kb. 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.
  6. Elkészítjük utána a kakaós mázat: a margarint a porcukorral és a kakaóporral alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen a kemény habra öntjük, simítjuk.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a kakaós massza megszilárduljon. Tálalás előtt vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss