Igazi nagyisüti a zserbó, ami készülhet ballagásra, születés- vagy névnapra, és természetesen karácsonykor is. A mennyei baracklekvárral vastagon megkent, és jóféle dióval bőségesen megszórt rétegeket a finom tészta választja el egymástól, az egészre pedig a csokimáz teszi fel a koronát. De mit csináljunk, ha nincs otthon tortabevonó, vagy elfogyott az étcsokoládé? Borbás Marcsinak erre is van egy remek megoldása!
Csokimáz kakaóporból, a zseniális trükk
Régen sem mindig állt rendelkezésre tortabevonó, és ma is előfordulhat, hogy kimegy a fejünkből bevásárlás során az étcsokoládé, amit rá szerettünk volna olvasztani a sütemények, kiváltképp a zserbó tetejére. Nagyszüleink azonban ismertek egy trükköt, amivel az otthoni alapanyagokból finom, fényes máz készíthető. Ezt mutatta meg a gasztroangyal, Borbás Marcsi is!
Így készül a csokimáz kakaóporból!
- A csokimázhoz felforrósítunk egy kevés vizet, az sem baj, ha felforr.
- Egy tálba kimérünk három evőkanál cukrozatlan kakaóport, majd hozzáadunk három evőkanál porcukrot és egy evőkanál olajat. Az olajtól lesz szép fényes a csokimáz.
- Amint felforrósodott a víz levesszük a tűzről. Körülbelül hat evőkanál forró vizet hozzáadunk a kakaós-cukros keverékhez és csomómentesre keverjük. A vizet egyesével adagoljuk, mert lehet, hogy nem lesz szükség mind a hat evőkanál vízre.
- A végeredmény egy selymes, picit folyós, de azért sűrű csokimassza, amit rákenhetünk a zserbóra.
Borítókép: YouTube