Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt teszi a zserbóra Borbás Marcsi: nem használ tortabevonót, sem étcsokoládét

default user icon
MME
Borbás Marcsi trükkjétől olyan íze lesz a zserbónak, mintha a nagymama készítette volna. Ez a megoldás ráadásul akkor is kapóra jön, ha elfogyott vagy elfelejtettünk venni étcsokoládét, tortabevonót!

Igazi nagyisüti a zserbó, ami készülhet ballagásra, születés- vagy névnapra, és természetesen karácsonykor is. A mennyei baracklekvárral vastagon megkent, és jóféle dióval bőségesen megszórt rétegeket a finom tészta választja el egymástól, az egészre pedig a csokimáz teszi fel a koronát. De mit csináljunk, ha nincs otthon tortabevonó, vagy elfogyott az étcsokoládé? Borbás Marcsinak erre is van egy remek megoldása!

Csokimáz kakaóporból, a zseniális trükk

Régen sem mindig állt rendelkezésre tortabevonó, és ma is előfordulhat, hogy kimegy a fejünkből bevásárlás során az étcsokoládé, amit rá szerettünk volna olvasztani a sütemények, kiváltképp a zserbó tetejére. Nagyszüleink azonban ismertek egy trükköt, amivel az otthoni alapanyagokból finom, fényes máz készíthető. Ezt mutatta meg a gasztroangyal, Borbás Marcsi is!

Így készül a csokimáz kakaóporból!

  1. A csokimázhoz felforrósítunk egy kevés vizet, az sem baj, ha felforr.
  2. Egy tálba kimérünk három evőkanál cukrozatlan kakaóport, majd hozzáadunk három evőkanál porcukrot és egy evőkanál olajat. Az olajtól lesz szép fényes a csokimáz.
  3. Amint felforrósodott a víz levesszük a tűzről. Körülbelül hat evőkanál forró vizet hozzáadunk a kakaós-cukros keverékhez és csomómentesre keverjük. A vizet egyesével adagoljuk, mert lehet, hogy nem lesz szükség mind a hat evőkanál vízre.
  4. A végeredmény egy selymes, picit folyós, de azért sűrű csokimassza, amit rákenhetünk a zserbóra.

Borítókép: YouTube

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek