Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elfogyott a lekvár, de zserbót készítenél? Ezzel helyettesítheted a dzsemet a sütiben

A zserbó nem túl bonyolult sütemény, ám annál finomabb. Jó tészta, finom cukros dió, ízletes baracklekvár és étcsokoládé kell hozzá, hogy teljes legyen az ízélmény. De mit csináljunk, ha nincs otthon lekvár? Mivel helyettesíthetjük?

A lekvár a zserbó egyik fontos összetevője, ugyanis ettől lesz szaftos, igazán édes, mégis picit savanykás a sütemény. Sokan sokféle receptet követnek, de baracklekvárral az igazi a zserbó, ám készíthetjük eper, málna, sőt akár szilvalekvárral is. De mit tegyünk ha nincs otthon semmilyen lekvár, nem kaptunk a boltban, vagy nem ehetünk fruktóztartalmú készítményeket, azaz gyümölcsöt, és így lekvárt, dzsemet sem?

Mivel helyettesíthető a lekvár a zserbóban?

Mivel a lekvár adja a zserbó szaftosságát, ezért valami pürés dologgal könnyen helyettesíthetjük. Ha az őszi szezonból maradt esetleg sütőtök a kamrában, vagy felkockázva lefagyasztottuk, akkor tökéletes lekvárhelyettesítő készíthető belőle. Szintén remek választás, és kíváló zöldségpüré lehet a céklából is.

A sütőtököt vagy a céklát egyszerűen főzzük meg, majd pürésítsük. Keverjünk hozzá egy kevés citromlevet (ez idézi meg a lekvár savanykás ízét), reszeljük bele egy bio citrom héját, és adjunk hozzá ízlés szerint porcukrot vagy porállagú édesítőszert. Az így kapott sütőtök- vagy céklapürét használjuk ugyanúgy, mint a lekvárt, azaz kenjük meg vele a tésztalap tetejét, szórjuk meg a cukros, darált dióval és rétegezzük egymásra a zserbó lapjait.

ZSERBÓ - AZ EREDETI RECEPT >>> 

Tipp: Ha nem volt a boltban lekvár, és nem szeretnénk zöldségpürét készíteni, akkor vehetünk helyette őszibarackos vagy akár sütőtökös bébiételt is, ezek is remekül helyettesíthetik a lekvárt a zserbóban.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss