hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsíros almás pite

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A zsíros almás pite tésztájához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a zsírt, majd közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
  2. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön. A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje.
  3. Kinyújtjuk a tésztacipót téglalap alakúra (35x30 cm), és beletesszük egy magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket, mielőtt a tepsiben lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk, és rátesszük.
  4. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép aranybarna lesz a teteje (alacsony gázlángon kb. 20 perc). Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss