Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű, házias almás pite

90 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 tk fahéj
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. Az almás pite elkészítéséhez a sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, összegyúrjuk, és fóliába csomagova a hűtőben 1 órát pihentetjük.
  2. Ezalatt meghámozzuk az almát, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, és a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citromhéjjal ízesítjük. 10 perc után lazán kinyomodjuk belőle a sok levet.
  3. A tésztát két részre osztjuk (1/3-2/3 arányban), és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
  4. A nagyobb tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Megszórjuk a darált dióval, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, végül beborítjuk a másik tésztalappal. A tetejét megkenjük a felvert tojással, egy villával megszurkodjuk, és megrajzoljuk a rácsokat.
  5. Végül a 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


    Ellenállhatatlan almás receptek >>>
     

    Pazar piték >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss