Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos almás pite

75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük.
  3. A tésztát elosztjuk 1/3 - 2/3 arányban. A nagyobb felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajjal kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát.
  4. Megkenjük a tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

    A legjobb almás receptek >>> 

    Diós, mákos, gesztenyés receptek >>> 

    Hagyományos almás pite >>> 

Megjegyzés

Körtéből is elkészíthető.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss