Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Végzetes hibák, melyekkel egy csapos tönkreteszi a csapolt söröd

default user icon
MME
Azt gondolnánk, sört csapolni egyszerű, holott rengeteg apró tényezőből áll a tökéletes végeredmény. A Dreher sörcsapolómesterétől megtudtuk, melyek azok a hibák, amik tönkretehetik a sörözés élményét.

Azt gondolnánk, hogy sört csapolni olyan, mint tölteni egy pohár vizet. Vagy, ha a buboréktartalmat tekintjük, akkor inkább szódát. Ám, ha egyszer kipróbáljuk, rájövünk, hogy egyáltalán nem mindegy sem az, hogy milyen hőmérsékletű a pohár, sem az, hogy milyen szögben tartjuk a csap alá a korsót.

Egy igazi profit, a Dreher Sörgyárak csapolómesterét, Polgár Istvánt kérdeztünk a tökéletes korsó sör elkészítésének fázasairól és arról, hogy lehet elszúrni a sörcsapolást, melyek azok a hibák, mellyel a csapos el tudja rontani a vendég sörfogyasztási élményét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves