Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Omlós almás pite

MME MME
1 4.3/5
60 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és félretesszük.
  2. A tésztához összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd belemorzsoljuk a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk (akkor jó, ha már nem ragacsos). Elfelezzük a tésztát, és az egyiket enyhén lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, mint a tepsi, majd a kivajazott tepsibe fektetjük.
  3. Az almát kinyomkodjuk, összekeverjük a vaníliás cukorral, a zsemlemorzsával és a fahéjjal, majd egyenletesen a tésztára simítjuk. A másik tésztát is kinyújtjuk, majd a töltelékre fektetjük. A tetejét lekenjük a simára kevert tojásfehérjével, majd több helyen megszurkáljuk.
  4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. A pitét a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral a tetején tálaljuk.

    Még több almás recept >>> 

    Piték >>>

    Gyümölcsös finomságok >>>

    Házias fogások >>>

Megjegyzés

Még mutatósabb, ha a leeső tésztából a sütés előtt almát formálunk, és a tészta tetejére rakjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek