Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-pudingos rácsos pite

60 perc
mester
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a cukrot, és összedolgozzuk gyors mozdulatokkal. 20 percre berakjuk a hűtőbe.
  2. Közben elkészítjük a pudingot, lereszeljük az almát, kinyomkodjuk a levét, majd hozzákeverjük a fahéjas porcukrot.
  3. Kivesszük a tésztánkat majd az egyharmad részét levágjuk a rácsozáshoz, a maradékot kinyújtjuk. Először rárakjuk az alma felét, majd a langyos pudingot és arra rá az alma másik felét.
  4. Tetszőlegesen rácsozzuk, lekenjük a tetejét tojással, és 180 fokon 30-35 percig sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss