Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite diósan

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva legalább 1 órát, de inkább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  2. A megtisztított almát lereszeljük, összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, és lassú tűzön addig pároljuk, amíg az alma elfőtte a levét. A kész tölteléket ezután lehűtjük.
  3. A tésztát megfelezzük, és gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd az egyik lapot sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és megszórjuk a darált dióval. Rásimítjuk az almás tölteléket, majd befedjük a másik tésztalappal.
  4. A pite tetejét megszurkáljuk egy villával, megkenjük a felvert tojással, és 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

A felső lapot úgy tudjuk a legegyszerűbben a kívánt méretre nyújtani, hogy a sütőpapírból kivágunk egy pontos tepsi méretet, és ehhez igazítjuk a nyújtott tészta nagyságát. Nyújtófára tekerve könnyen ráhelyezhetjük a felső lapot. - Bodnár Éva

Ezek is érdekelhetnek