Csokoládéval, kakaóval
A magas kakaótartalmú étcsokoládéban antioxidánsok és rostok is találhatók. Helyes mennyiségben alkalmazva remek alapja lehet a diétába beilleszthető édességeknek is.
Csokis-almás zabkása
Hozzávalók (4 személyre): 50 g apró szemű zabpehely, 200 ml 0,1%-os tej, 1 db nagy alma, 50 g 70% kakaótartalmú étcsokoládé, folyékony édesítőszer, őrölt fahéj
Elkészítése: A zabpelyhet főzd fel a tejjel, majd hagyd egy kicsit megduzzadni. Ezután keverd össze a lereszelt almával és az apróra darabolt étcsokival, ízlés szerint adj hozzá folyékony édesítőt, és fűszerezd fahéjjal.
ESTE CSAK ÖSSZERAKOD, ÉS REGGELRE KÉSZ: EGYÉJSZAKÁS ZABKÁSA 5 ISTENI VÁLTOZATBAN >>>
Hamis bögrés brownie
Hozzávalók (1 személyre): 1 db banán, késhegynyi sütőpor, 1 ek zabpehelyliszt, 1 ek cukrozatlan kakaópor, őrölt fahéj, mézeskalács-fűszerkeverék, vaníliaaroma, folyékony édesítő
Elkészítése: A banánt villával pépesítsd, majd ad hozzá a sütőporral elkevert zabpehelylisztet és a kakaóport. Kóstold meg, és ízlés szerint édesítsd, fűszerezd. Kanalazd bögrébe, és tedd be a mikróba kb. 3 percre. Innen kivéve fogyasztás előtt hagyd állni egy kicsit.
Csokis gyümölcsfalatok
Hozzávalók (10-12 adaghoz): 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1 púpozott ek zabkorpa, 1 db alma, 1 db körte (vagy ízlés szerinti gyümölcs, kivéve banán)
Elkészítése: A csokoládét egy kevés vízzel forró vízfürdő felett olvaszd meg, majd alaposan keverd össze a zabkorpával. A gyümölcsöket vágd fel 10-12 darabra, mártsd ezeket a csokis zabkorpába, és hagyd megdermedni rajtuk a bevonatot.
Túróval
Nagyszerű fehérje- és kalciumforrás! Fogyókúrázóként a zsírszegény változatból rengeteg finomságot tudsz elkészíteni, legyen szó akár a zöldfűszeres szendvicskrémről, akár az alábbi édességekről!
Citromos túrógolyó
Hozzávalók (4 darabhoz): 100 g zsírszegény túró, 1 ek zabkorpa, 1-2 csipet reszelt citromhéj, folyékony édesítőszer
Elkészítése: A túrót dolgozd össze a zabkorpával és a citromhéjjal, majd ízlés szerint édesítsd. Ha szeretet, 1-1 db meggyet is tehetsz a masszából formázott golyók közepébe.
Erdei gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók (1 adaghoz): 100 g zsírszegény túró, 1 ek natúr joghurt, folyékony édesítőszer, 1-2 marék fagyasztott bogyósgyümölcs-mix, 4 db cukormentes háztartási keksz
Elkészítése: A túrót keverd simára a joghurttal és ízlés szerinti mennyiségű édesítővel. A gyümölcsöket szórd teflonserpenyőbe, és kis lángon párold addig, míg össze nem esnek, és kissé pépes állagú gyümölcsmártást nem kapsz. Ízlés szerint édesítsd. A kekszeket törd durvára, majd rétegezd desszertespohárba a túrókrémmel és a gyümölcspéppel együtt.
Túrós sütemény
Hozzávalók (6-8 szelethez): 2 db tojás, 2 ek zabliszt, 500 g sovány túró, 100-200 ml zsírszegény tej, folyékony édesítőszer
Elkészítése: A tojásokat verd fel, majd forgasd össze a zabliszttel, a simára kevert túróval, annyi tejjel, amilyen állagúra szeretnéd a süteményt, és ízlés szerint édesítővel. Öntsd szilikon piteformába, és süsd kb. 45 percig 180 fokon.