Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt eszi Jennifer Lopez, Emma Watson és Rihanna, hogy bomba formában legyen!

default user icon
MME
A hírességek is földi halandók, és bizony nekik is sokszor meg kell dolgozniuk azért, hogy megőrizzék karcsú alakjukat. Akad néhány apróság, amit érdemes tőlük ellesni!

Jennifer Lopez

Egészséges nassolnivalók

Az köztudott, hogy J.Lo rengeteget tesz azért, hogy ilyen tónusos és izmos, mégis nőies alakja legyen. Igen változatos a sportprogramja, amihez kell az energia! Bár a színész-énekesnő azt állítja, nem sanyargatja magát, tehát nem koplal – ennyi edzés mellett nem is lehetne –, azért egy fontos trükköt elárult a People magazinnak: „Imádok nassolni, de igyekszem mindig egészséges ételeket falatozni, ezért legtöbbször gyümölcsöt vagy zöldséget csipegetek.”

Fanny-tanács: Manapság már nemcsak gyümölcs-, hanem zöldségcsipszek is kaphatók. Ezekből néhány szem elűzi a nassolási vágyat.

Nicole Scherzinger

Tartalmas ebéd

A világhírű énekesnő odafigyel arra, hogy kellő mennyiségben vigyen be egészséges szénhidrátokat, fehérjéket és zsiradékot a szervezetébe. Reggelire joghurtot és frissen facsart gyümölcslét fogyaszt, ebédre pedig 1-2 szelet párolt pulykamellet egy jó nagy adag zöldséggel, salátával. Bár a legtöbben a gyümölcsféléket napközben eszik, Nicole-nak az jött be, ha este falatozza a kedvenceit: áfonyát és némi ananászt.

Fanny-tanács: A reggeli a nap talán legfontosabb étkezése! A gyümölcslé és a sovány joghurt jó választás, de érdemes 2-3 ek zabpehellyel is kiegészíteni, hogy kellő energiával induljon a nap!

Mel B

A legjobb köret!

A Spice Girls egykori tagja zabkásával kezdi a napot. Amit emellett még érdemes tőle ellesni, az a kedvenc ebédje: csirkés tortillát fogyaszt, de a tésztát kínaikel-levéllel helyettesíti, ebbe csavarja bele a húsos-zöldséges tölteléket. Mellé pedig, ahogy ő hívja, hamis burgonyapürét fogyaszt: ez a köret ugyanis nem burgonyából, hanem karfiolból készül, és Melanie szerint megfelelő fűszerezéssel megtévesztő íze van!

Fanny-tanács: A pürésített zöldségek nemcsak köretként, hanem könnyű tésztaszószként is nagyszerűek!

Emma Watson

A mexikói

Nem, nem arról van szó, hogy A szépség és a szörnyeteg sztárja Mexikóból származna, mindössze arról, hogy rajong az ország legendásan finom ételeiért! Emma jól is főz, és elárulta, melyik a kedvenc mexikói ihletésű fogása:

„Tükörtojást és guacamolét készítek, majd tortillába csavarom. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és igazán finom étel!”

Fanny-tanács: Emma receptjét két módon is alakbarátabbá teheted: egyrészt úgy, ha a tükörtojásra simán rákanalazod a guacamolét, és tortilla nélkül fogyasztod, másrészt ha az utóbbi helyett salátalevelet használsz.

Gwyneth Paltrow

A tökéletes saláta

A sudár, karcsú és igencsak egészségtudatos színésznő kedvenc étele a csirkés vegyes saláta, a kedvenc itala pedig a limonádé. Ennél több részletet az adott fogásról nem tudni, viszont az biztos, hogy a csirkesaláta tökéletes választás lehet a fogyókúrázók számára. Keverj össze például madársalátát, rukkolát, felkockázott kígyóuborkát és paradicsomot, csepegtesd meg egy kis olívaolajjal és balzsamecettel, sózd, borsozd meg ízlés szerint, majd forgass hozzá falatnyi darabokra vágott párolt vagy grillezett csirkemellet. Egy kevés, kb. 25 g light mozzarellát is hozzáadhatsz.

Fanny-tanács: A csirkét néha cseréld le omega3-zsírsavakban gazdag tengerihal-filére!

Eva Mendes

Laktató reggeli

„Szerintem a tojás az egyik legsokoldalúbban felhasználható élelmiszer, én imádok vele főzni – mondta el a kétgyermekes színésznő egy interjúban. – Reggelente csak összedobok belőle egy finom rántottát sok zöldséggel, és eszem hozzá egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst. Azt vettem észre, hogy nekem a kellő mennyiségű fehérjével indul jól a napom.”

Fanny-tanács: Ha nem szereted a tojást, a reggeli toastkenyeret fogyaszd sovány sonkával.

Egyél mellé egy kis kefirt és zöldségféléket.

Rihanna

Az ízek bűvöletében

A formás idomairól ismert énekesnő is azok közé tartozik, akik mindennap edzenek, hogy fitten tartsák magukat. Éppen ezért Rihanna sem hajlandó lemondani a finomságokról – a kedvence a currys csirke rizzsel. Persze, neki könnyű, hiszen a finomságokat egy személyi séf készíti el számára, de azért van egy remek tanácsa azoknak, akik szeretnék feldobni a fogyókúrás fogásokat. „Használjatok bátran fűszereket! Nemcsak só és bors létezik a világon, kísérletezzetek, próbálkozzatok minél érdekesebb ízkombinációkkal!”

Fanny-tanács: Ne hidd el, bárki mondja is, hogy a fogyókúra unalmas, mert az ételek íztelenek! Egyrészt a lényeg az, hogy odafigyelj az adagok nagyságára, másrészt pedig bátran próbálkozhatsz új receptekkel is, a titok nyitja a megfelelő hozzávalók, alapanyagok használata.

MÉG TÖBB EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDDAL KAPCSOLATOS TIPPET ÉS FOGYÓKÚRÁS TANÁCSOT TALÁLSZ AZ FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss