Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkecomb zöldségekkel

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A combokat megmossuk, a bőrét letisztítjuk, a kezünkkel fellazítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és mindegyik alsó combba egy fél fokhagymát nyomunk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a zsemléket a tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a tojásokat. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük egy kevés olajon (kb. 3 ek) a szintén apróra vágott gombával együtt. Addig pároljuk, amíg elveszíti a nedvességtartalmát. Közben megsózzuk, megborsozzuk, és a finomra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.
  3. A répákat egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszához adjuk a borsóval együtt. Jól elkeverjük, pár percig pároljuk együtt, majd langyosra hűtjük, és a zsemléhez, valamint a tojáshoz keverjük.
  4. A combokat a bőr alatt óvatosan megtöltjük a keverékkel, és egy tepsibe sorakoztatjuk. A hús tetejét megszórjuk kevés sültcsirke-fűszersóval és majoránnával, valamint meglocsoljuk az 1 dl felhevített olajjal.
  5. Aláöntjük a bort, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1,5 óra alatt megsütjük. 40 percig fólia alatt sütjük, majd fólia nélkül, amíg meg nem pirul. Közben néha meglocsolgatjuk a szaftjával.

14 GYORS ÉS EGYSZERŰ VACSORA CSIRKEMELLBŐL >>> 

13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

A CSIRKE LEGJAVA: CSIRKEMELL ÉS CSIRKECOMB >>> 

Ezek is érdekelhetnek