Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaóbabos, tökmagos gluténmentes muffin

30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük egy tálban.
  2. Hozzákeverjük az olajat és annyi (kb. 1,5 csésze) vizet, hogy lágy muffintésztát kapjunk.
  3. A tésztához hozzáadjuk a tökmagot és a kakaóbabot, majd lágy mozdulatokkal összedolgozzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra.
  5. A muffinformát a kis papírkosarakkal kibéleljük és beleadagoljuk a tésztát.
  6. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

A muffinformát imádom, bármit le lehet készíteni vele - sósat, édeset, bámilyen variációt és ideális reggelire, uzsonnára, de vacsorára is. A tavasz párás, nedves, vizes (kapha) minőségének megfelelően, ma egy kesernyés, fanyar, fűszeres muffint készítettem. A kakaó keserű íze és a csípős, fanyar fűszerek ideálisak tavasszal, mert segítenek csökkenteni a szervezetben a nyálka mennyiségét. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek