5 TIPP, HOGYAN TARTSD BE A DIÉTÁDAT A MUNKAHELYEDEN IS! >>>
1. nap
Reggeli
1 szelet teljes kiőrlésű kenyér 1-2 ek ricottával, paradicsommal
Ebéd
Töltött kel salátával
Hozzávalók (1 személyre): 100 g sampinyongomba, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 fej vöröshagyma, 100 g darált csirkemell, 2 tk olívaolaj, 1 ek tejszín, só, bors, 2 db kínaikel-levél, 2 ek paradicsompüré, 2 tk balzsamecet, méz, 50 g fejes saláta
Elkészítése: Mossunk meg 70 g gombát és a paprika egyik felét, majd a megtisztított hagymával együtt daraboljuk fel. A darált húst pirítsuk meg 1 tk felhevített olajon, majd keverjük hozzá az előkészített zöldségeket és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk meg, és kis lángon, lefedve pároljuk puhára. A kínai kelt tegyük 1-2 percre forró, sós vízbe, majd jól csepegtessük le. Halmozzuk rájuk a zöldséges húst, majd tekerjük fel, a végeit hajtsuk be. A paradicsompürét melegítsük meg, és pár percre tegyük bele a roládokat. A megmaradt, alaposan megmosott gombát és hagymát szeleteljük fel. A balzsamecetet keverjük ki a megmaradt olajjal és pár csepp mézzel. A salátát mossuk meg, csíkozzuk fel, forgassuk össze a zöldséggel és a dresszinggel. Ezzel a vegyes salátával tálaljuk a roládokat!
Vacsora
Zöldséges omlett hagymából, kaliforniai paprikából, paradicsomból, 2 tojásból, némi morzsolt fetával megszórva, sóval, borssal ízesítve (zsiradék nélkül, teflonedényben sütve)
5 HASZNOS TIPP, HOGYAN VACSORÁZZ DIÉTA ALATT >>>
2. nap
Reggeli
Gyümölcsturmix zsírszegény tejből
Ebéd
Zöldséges-bazsalikomos csirkemell
Hozzávalók (1 személyre): 100 g előfőzött barna rizs, 100 g csirkemellfilé, só, bors, 1 tk olaj, 60 g sárgarépa, 1 kis fej vöröshagyma, 100 ml zöldségleves-alaplé, 1 tk paradicsompüré, 3 ek főzőtejszín, 1 marék bazsalikomlevél, 50 g brokkoli (rózsáira szedve), 20 g zöldborsó, 1 tk margarin
Elkészítése: A rizst főzzük ki a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A csirkemellet tisztítsuk és mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk be. Az olajat hevítsük fel, és mindkét oldalról süssük meg rajta a húst. Emeljük ki, fedjük le alufóliával, s hagyjuk pihenni. A pecsenyeszafton pirítsuk meg a megtisztított, kis darabokra vágott répát és hagymát. Adjuk hozzá a levest, a paradicsompürét és a tejszínt. Mérsékelt lángon főzzük 3-4 percig, majd pürésítsük. Ízesítseük az apróra vágott bazsalikommal, sóval és borssal. A brokkolit és a zöldborsót futtassuk meg a margarinon, öntsünk alá 3 ek vizet, sózzuk meg, majd lefedve pároljuk puhára. A húst szeleteljük fel, és tálaljuk a rizzsel, a zöldségekkel és a mártással.
Vacsora
Paradicsomos pirítós: 2 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér 2 db apróra vágott paradicsommal, bazsalikommal, fokhagymával, pár csepp olívaolajjal
GRAZING-DIÉTA: ÍGY FOGYJ 2 HÉT ALATT 5 KILÓT - MINTAÉTRENDDEL! >>>
3. nap
Reggeli
Almás-mogyorós müzli joghurttal
Ebéd
Paradicsomos-brokkolis tésztasaláta
Hozzávalók (1 személyre): 50 g orsótészta, só, 100 g brokkoli (rózsáira szedve), 75 g koktélparadicsom, 2 ek pesto, 1 ek balzsamecet, 1 tk olívaolaj, 20 g fekete olajbogyó, bors, bazsalikom
Elkészítése: A tésztát főzzük ki sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a brokkolit. A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe. A pestót keverjük ki a balzsamecettel, az olajjal és 2 ek vízzel. A tésztát és a brokkolit szűrjük le, kissé hűtsük ki, majd tegyük tálba a paradicsommal és az olajbogyóval együtt. Adjuk hozzá a pestót, ízesítsük sóval, borssal, díszítsük bazsalikommal.
Vacsora
Salátatortilla csirkemellel: főtt, kockázott csirkemellfilé, avokádó, paradicsom, kígyóuborka kockákra vágva, friss salátalevélbe tekerve, sóval, borssal ízesítve