A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. A leöblített oregánó leveleit lecsipkedjük, a megmosott és tetszés szerint kicsumázott csilipaprikát apróra kockázzuk. A szűrőbe öntött konzerv babot és kukoricát lecsepegtetjük.
Az olívaolajat lábosban vagy fazékban felhevítjük. Rádobjuk a felkockázott hagymákat, és közepes tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és erős tűzön, időnként átforgatva jól megpirítjuk. Hozzákeverjük a csilit, a Cayenne-borsot, a római köményt, az oregánót és a paradicsompürét, majd tovább pirítjuk egy rövid ideig.
A villával kissé szétnyomkodott hámozott paradicsomot a darált húshoz adjuk. Felöntjük az alaplével, fedő alatt felforraljuk, és fedő nélkül, közepes tűzön forraljuk 50 percig. Közben többször átkeverjük. Végül hozzáadjuk a babot és a kukoricát, megsózzuk és készre főzzük további kb. 10 perc alatt.