Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
A csilis babot körülbelül fél óra elkészíteni, és a főzés során csupán annyi dolog van vele, hogy néha megkeverjük, és ha kevés benne a folyadék, pótoljuk. Ha a családban mindenki szereti a babot, a kukoricát és a paradicsomos-darált húsos ragut, akkor ez egy tökéletes vacsora lehet nem csak a hétköznapokon. A gyerekek és érzékeny gyomrúak miatt a csilipor és -paprika is elhagyható, helyette az ízélményt fokozzuk még egy kis fokhagymával!
Cikk
Számtalan csípős kajával találkozhatunk itthon is, a méltán híres paprika hazájában. Ám annak ellenére, hogy Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvend a házi csili termesztése és az abból készülő pikánsabbnál pikánsabb ételek fogyasztása, egyelőre még a fasorban sem vagyunk az alábbi kajalistához képest. Ha valami igazán csípősre vágysz, akkor gasztrotúrád a következő országok specialitásai felé vezessenek.
Lapul a kamrában néhány doboz paradicsom konzerv? Mutatjuk, milyen laktató finomságokat készíthetsz belőle! Válogatásunkban levest, tésztaételeket és egytálételeket is találsz, amikkel garantáltan az egész család jóllakik. Nálatok melyik paradicsomos recept a kedvenc?
Csilla
Vannak azok az ételek, amiket mindenki szeret; a chili con carne pedig pont ilyen! Igen komplex ízvilágot nyújt ez a boldogító komfort étel, amivel kicsiknek és nagyoknak is egyaránt örömet szerezhetünk. Tökéletes választás, ha több embernek készülünk főzni, így akár bulikon, családi összejöveteleken és gyerekzsúrokon is igazi jolly joker. Ha ezzel a finomsággal készülünk, nem kell sok melót beletolnunk, ráadásul előre elkészíthetjük, így bőven marad időd másra is a konyhafőnök szerepén túl.
A csemegekukoricát édeskés íze miatt sokan szeretik. Egy doboz konzervet akár önmagában is elmajszolunk, de nagyon sok ételt is felturbózhatunk vele. Használhatjuk húsos ragukhoz, vagy köretnek rizzsel, de levest és salátát is készíthetünk belőle.
SÁNDOR ADRIENN
Amikor csak fél órátok van arra, hogy egy kiadós vacsorát főzzetek, vagy idő van, de nincs lehetőségetek túl sokat foglalkozni az étellel, amíg elkészül, nem árt, ha van a tarsolyotokban néhány jól bevált, egyszerű és villámgyors recept. És, ha igazán biztosra akartok menni, válasszatok videóreceptet, hogy pontról-pontra követni tudjáűtok az elkészítés menetét! Mutatjuk most az 5 kedvencünket!
Vass Lászlóné
Vagy szeretjük, vagy nem, a csilis ételeknél nincs középút. Sokan annyira imádják a csípőset, hogy nem tudják elképzelni anélkül az étel, csilit szórnak a levesbe, a pörköltre, sült húsra. Ha igazán szereted a csípőset, akkor íme 11 kihagyhatatlan recept.
DÖMÖTÖR VIOLA
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Morzsálós Mirza
Unod minden hétvégén a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent, akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
PATAKY KRISZTINA
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Németh Miklósné
Pataki Nóra
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Új sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Folyik a könnyed, nagyokat nyelsz, de mégis imádod. A csilis babért nemcsak Mexikóban, hanem szerte a világon rajonganak. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el minél egyszerűbben.