Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói csilis bab

45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymát, majd a fokhagymát megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, paprikát, csilit, oreganót szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, nyomunk mellé ízlés szerint ketchupot, 45-50 percig rotyogtatjuk az egészet, ha szükséges, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és tovább fűszerezünk.
  3. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet, és az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még csilivel, sóval, borssal. Gerezdekre vágott főtt tojással és reszelt sajttal, forrón tálaljuk.

    9 CSILIS BAB RECEPT, AMIT EGY MEXIKÓI IS BOLDOGAN FALNA! >>> 

    ÍGY KÉSZÍTSD EL EGYSZERŰEN A CSILIS BABOT! >>> 

    CSILIS BAB KLASSZIKUSAN >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss