Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

BBQ-oldalas sütőben

210 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A mustár kivételével az összes fűszert egy keverőtálba öntjük, és jól összekeverjük. Az oldalast a tepsink méretének megfelelően feldaraboljuk.
  2. Egy ecset vagy egy kanál segítségével a húsok minden oldalát bekenjük mustárral, egyenletesen megszórjuk a fűszerkeverékkel.
  3. A sütőt előmelegítjük 130 fokra. Egy tepsibe helyezzük a felszeletelt szalonnát, és mellérendezzük a befűszerezett oldalast. Alufóliával letakarjuk, és a sütőbe tesszük 3 órára.
  4. Az idő leteltével kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, és a húsok minden oldalát megkenjük a BBQ-szósszal (ezt a műveletet fél óra elteltével megismételhetjük), majd az alufólia nélkül visszatoljuk a sütőbe 1 órára.
  5. Az elkészült vajpuha oldalast BBQ-szósszal tálalhatjuk. Ugyan a sütő nem pótolja a faszenes grillezést, mindenképpen érdemes így is elkészíteni ezt a fogást.

Nézd meg videón, hogyan készül a BBQ-oldalas sütőben:

Ezek is érdekelhetnek

Friss