Elkészítés: A fácánokat szárnyasvágó ollóval 4 darabra vágjuk. Elkészítjük a páclevet és felforraljuk, majd lehűtjük. Ebben 2 napig pácoljuk a fácándarabokat.
A készítéskor a húst kivesszük a pácléből, megtűzdeljük a vastagabb csíkokra vágott füstölt szalonnával, majd sóval és a fűszerekkel bedörzsöljük.
Ezután nagyobb serpenyőbe vagy lábasba tett zsiradékon sütjük, majd kevés vizet hozzáadva pároljuk. Lassan kell sütni – miközben folyamatosan tejföllel locsolgatjuk –, mert nehezen puhul a fácánhús.
A röstihez előfőzzük a burgonyát, hogy a héja könnyen lejöjjön, majd lehűtjük és lereszeljük.
Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, s az edény aljához lapítva folyamatos rázogatás mellett pirosra sütjük.
A röstihalomra ráfektetett fácándarabokat tejföllel meglocsoljuk és petrezselyemzölddel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!