Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mázas sült oldalas

> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast feldaraboljuk egy nagy fazékban feltesszük főni az egész borssal, kevés sóval, a megpucolt hagymával, 2 gerezd fokhagymával. Kb 1-1,5 óra alatt puhára főzzük, majd kiszedjük és hagyjuk hűlni.
  2. Míg hűl az oldalas elkészítjük a mázat. Egy tálban összekeverjük a ketchupot, a mézet és az édes csiliszószt és belenyomunk 2 gerezd fokhagymát.
  3. Az oldast egy vékonyan kiolajazott tepsibe tesszük, ha sózzuk, borsozzuk, majd minden oldalról megkenjük a mázzal. 200 fokra előmelegített sütőben (ha van grill fokozatunk, akkor azon), elkezdjük sütni. Sütés közben megfordítjuk. Kb 20 perc alatt megpirul szépen mind a két oldala. A mázas oldalast krumplipürével tálalhatjuk.

Videó! Így készítheted el a ragacsos, mézes-mázas oldalast! >>>

6 SZÁRAZPÁC, AMITŐL FANTASZTIKUS LESZ A GRILLHÚS! >>>

15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>>

 

 

Ezek is érdekelhetnek