hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns sertésoldalas

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 2 db csilipaprika
  • 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek barna cukor
  • 2 ek méz
  • 1 ek friss kakukkfű
  • 1 ek koriandermag
  • 1,2 kg marhaoldalas
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A páchoz a csilit megmossuk, kimagozzuk, kivágjuk az ereit, a húsát felaprítjuk. A konzerv paradicsomot a levével együtt pürésítjük. Egy lábasban felforrósítunk 1 ek olívaolajat, majd megpirítjuk rajta a felaprított csilit. Hozzáadjuk a paradicsomot, a meghámozott, összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a cukrot és 1 ek mézet. A kakukkfűvel és a korianderrel fűszerezzük, majd a 5 percig főzzük a mártást. Ezután kissé hagyjuk kihűlni.
  2. Az oldalast megmossuk, a csontok mentén kisebb darabokra vágjuk. Mindet bedörzsöljük sóval és borssal, majd tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a fűszeres paradicsommal, majd 160 fokra előmelegített sütőben kb. 150 perc alatt megsütjük. Pirított burgonyával tálalhatjuk.

ÍGY FŰSZEREZD ÉS PÁCOLD A HÚSOKAT! GÁBOR HENTES TANÁCSAI 

15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD 

SZAFTOS SÜLT OLDALAS: ÍGY KÉSZÍTSD EL PALEO VÁLTOZATBAN! 

Ezek is érdekelhetnek