Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A csirkemájat alaposan megtisztogatjuk, megmossuk, feldaraboljuk, majd egy szűrőben lecsepegtetjük.
  2. A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítjuk, 1 csöves erős paprikát is teszünk bele. Amikor világosbarna a hagyma, felengedjük kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütjük.
  3. A hagymás zsírt felforrósítjuk, rátesszük a májat, jól átsütjük, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült és finom vaj puha, beletesszük a pirospaprikát, a borsot, a majoránnát, jól átforgatjuk velük, majd adunk hozzá egy leheletnyi lisztet, kb. 1 teáskanálnyit, ettől lesz finom szaftja a hagymával együtt. A liszt után rögtön öntünk alá egy pici vizet, forralunk rajta egyet, ekkor sózzuk csak meg.
  4. A krumplit kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott petrezselyemzöldet átforgatjuj egy lábosban a megmelegített olajon, ebbe forgatjuk krumplit. 

Megjegyzés

Igazi magyaros étel, csípősen, jó sok savanyúsággal az igazi. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss