Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejben pácolt sült oldalas

> 90 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast ízlés szerint feldaraboljuk, majd alaposan bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Ezután lefedjük a tálat, majd betesszük pár órára - vagy egész éjszakára - a hűtőbe, hogy az ízek átjárják a húst.
  2. A mézet, a mustárt, és a csípős paprikaszószt összekeverjük egy tálba. A sertészsírt felolvasztjuk, majd egy tepsibe öntjük. 
  3. Kivesszük a hűtőből a bepácolt oldalast, alaposan lecsepegtetjük, majd papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Ezután alaposan beleforgatjuk a mézes-mustáros csípős mázba, beletesszük a tepsiben lévő zsírba, majd aláöntjük a vizet, és alufóliával lefedjük. Behelyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, két óra alatt puhára pároljuk.
  4. Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. (Sütés közben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.)

15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>>

7+2 SZUPER KRUMPLIS KÖRET, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

Megjegyzés

Én vékonyan lekarikáztam a krumplit, majd a hús sütésénél visszamaradt zsiradékban sütöttem meg. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss