Az oldalast ízlés szerint feldaraboljuk, majd alaposan bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Ezután lefedjük a tálat, majd betesszük pár órára – vagy egész éjszakára – a hűtőbe, hogy az ízek átjárják a húst.
A mézet, a mustárt és a csípőspaprika-szószt összekeverjük egy tálba. A sertészsírt felolvasztjuk, majd egy tepsibe öntjük.
Kivesszük a hűtőből a bepácolt oldalast, alaposan lecsepegtetjük, majd papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Ezután alaposan beleforgatjuk a mézes-mustáros csípős mázba, beletesszük a tepsiben lévő zsírba, majd aláöntjük a vizet, és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd két óra alatt puhára sütjük.
Amikor a hús már puha, levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük. (Sütés közben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.)