Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejben sült provence-i csirkecomb

> 90 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160-165 fokra. A csirkecombokat kettévágjuk, megmossuk, megtöröljük, majd bedörzsöljük sóval, borssal és a szárított fűszerkeverékkel. A kakukkfüvet és a babérlevelet leöblítjük, leszárítjuk. A salottahagymákat megtisztítjuk és félbevágjuk, a fokhagymagerezdeket kibontjuk a héjukból.
  2. Közepes tűzön felhevítünk egy sütőbe rakható zománcozott öntöttvasedényt. Körbepirítjuk benne az alsó és felső combokat, majd levesszük a tűzről, és áttesszük egy tányérra.
  3. A kakukkfüvet, a babérlevelet, valamint a salottát és a fokhagymát az edénybe dobjuk, és megkapatjuk. Az esetleg letapadt részeket fakanállal felkaparjuk. A combokat visszatesszük, majd felöntjük a tejjel, és felforraljuk. Az edényt lefedve az előmelegített sütőbe toljuk, és a combokat a tejben pároljuk-sütjük kb. 1,5 órát. Közben a tetejüket 30 percenként meglocsoljuk a tejjel.
  4. A combokat, a salottát és a fokhagymát kiszedjük egy előmelegített tálra. Az edényt feltesszük a tűzhelyre. A kakukkfüvet és a babérlevelet eltávolítjuk, végül a visszamaradt tejet forralással besűrítjük. A combokat a salottával és a fokhagymával kínáljuk. A mártást a szerecsendióval ízesítjük, és külön tálaljuk. Burgonyapüré  illik hozzá. 

    Még több csirkecomb recept >>> 

    Narancsos csirkecombok >>>

    Tepsis csirkecomb krumplival >>>

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset - MME
Ha nincs sütőbe rakható öntöttvasedényed, serpenyőben pirítsd meg a combokat egy kevés olívaolajon, majd tedd át sütőtálba, és öntsd alá az előzőleg külön felforralt tejet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss